Обучение digital-профессиям

UI ELEMENTS: поради для отримання кращої конверсії

Беб-дизайн — це набагато більше, ніж просто естетично приємна картинка. Ви не зможете зробити чудовий веб-сайт, якщо не будете враховувати досвід юзерів та саму юзабіліті в цілому. Ви можете стверджувати, що це важливо, але не є суттєвим.
Подивимось на один цікавий факт — ваш бізнес в Інтернеті може витримати м`яко кажучи неприємний дизайн з великою юзабілітістю, але це не витримає прекрасний дизайн, який має нульову юзабіліті і порушує кожен принцип «ui elememts». У цій статті ми розглянемо науково обґрунтовані способи використання користувальницького досвіду, щоб ваші коефіцієнти конверсій швидко зростали. Ми розглянемо кольори,кириличні та українськи шрифти, важливість швидкості веб-сайту та спосіб переконатися, що ваші користувачі люблять редизайн.

Найкращі кольори та універсальні шрифти для конверсій.

Це є одним з найпопулярніших запитань, коли мова йде про універсальні шрифти та їх кольори у конверсії веб-сайту. Тож який колір краще перевтілює українські шрифти? Це зелений, червоний або, можливо, блакитний? Якщо ви читаєте багато статей про теорію кольорів, то ви, напевно, будете стверджувати, що це червоний колір.

Якщо ви читаєте інші статті про конверсії веб-сайтів, ви, ймовірно, скажете, що синій — це найбільш конвертований колір. Наприклад, Amazon використовує оранжевий колір для шрифтів своїх кнопок, Facebook використовує зелений і навіть сірий, а eBay використовує синій колір. І всі ці веб-сайти конвертуються зі швидкістю світла.

Так який колір кращий? Чи вони не читають теорію кольорів та статті про елементи дизайну? Істина полягає в тому, що не існує жодного кольору універсальних шрифтів, який робить чудеса для перетворення. Секрет у контрасті. Всі ці згадані вище веб-сайти роблять одну спільну річ – вони виділяються з решти дизайнів, використовуючи контрастні, або просто більш виразні кольори. Якщо ваш фон має червону колірну схему, червоний CTA нічого не зробить для ваших перетворень, але ui елементи у поєднанні з білим чи зеленим може дійсно зробити чудеса. Це цілковита таємниця кольорів для перетворень — те що виділяється найбільше, перетворюється найбільше.

А що скаже про це наука? Все вищесказане пояснюється сенсорною адаптацією. Щоб зробити це простим, люди мають тенденцію налагоджувати таки подразники, як запах, звук, візуальні ефекти та інше, з якими вони знайомі. В принципі, якщо ми спостерігаємо щось деякий час, ми врешті-решт перестаємо помічати це. Таким чином, виділяючи ваші CTA, ви змінюєте обізнаність і змушуєте користувачів помітити заклик до дії. Це і покращує конверсію.

Які кириличні шрифти є найбільш конверсіонні?

У кожного дизайнера є улюблені кириличні шрифти. Деякі люблять вигадливі серійні шрифти, інші віддають перевагу більш простому друку. Але майже кожен веб-дизайнер, якого я знаю, має своє бачення про типографію і найкращий шрифт. Але давайте повернемося до нашого питання — чи існує найкращий шрифт, який збільшить коефіцієнт конверсії?

Насправді, відвідувачам вашого веб-сайту все одно, які шрифти та ux/ui елементи ви використовуєте. Вони хочуть, щоб він був зручним для читання та легким у користуванні. Тому, коли ви будете створювати наступний онлайн — проект, втомуйте свій дизайнерський інстинкт і вибирайте простіший шрифт, розмір якого не менше 16 пікселів, і ваші користувачі будуть щасливішими та більш схильними до конвертації.

Як ux/ui елементи впливають на швидкість веб-сайтів?

У недавньому дослідженні, замовленому Microsoft Corp., на швидкість веб-сайтів та вплив ux/ui елементів на них, вчені перевірили людей електроенцефалограмами і прийшли до висновку, що увага людства стрімко падає. За даними цього дослідження сьогодні ми маємо увагу 8 секунд, а не 12 секунд,як це було у 2000 році.

Ви можете подумати, що це не має нічого спільного з вашою роботою веб-дизайну ,але просто знайдіть пару секунд, щоб розглянути ці факти: Затримка 1-секундного завантаження веб-сайту може призвести до втрати на 7% в рейтингу конверсій. Затримка у 3 секунди, ймовірно, призведе до того, що 40% користувачів покинуть сайт взагалі. 51% користувачів стверджують, що повільна швидкість веб-сайту є причиною їх відмови від покупки.

Звичайно, існує безліч факторів та ui elements, які впливають на швидкість веб-сайту, але веб-дизайн є одним з основних факторів тут. Поганий дизайн із надмірним кодом, безумовно, зменшить ваш коефіцієнт конверсії до нуля. Таким чином, щоб зробити ваш веб-сайт швидкісним та успішним, треба враховувати пропозиції Google щодо цього фактору і ваші користувачі будуть вдячні.

Редизайн і зменшення стресу відвідувачів сайту.

Незалежно від того, наскільки чудовим є ваш новий дизайн та ux/ui елементи,які ви використовуєте, більшість користувачів буде все одно скаржитися.

Чому? Тому що люди, природно, не хочуть будь-яких змін. Існує дослідження, яке доводить це, люди вважають за краще стару та знайому структуру, навіть якщо нова набагато краще. Але це не означає, що вам слід забути про редизайн з різноманітними кириличними шрифтами та ui elements, якщо ви хочете зберегти конверсію на високому рівні. Закон Вебера «Про ледве помітну різницю» — чудова відповідь на цю проблему.

Якщо зробити лише невеличкі зміни,то вони практично не будуть помітні. Все, що вам потрібно — це редизайн на малих етапах,який зробить зміни ледве помітними і дозволить користувачам поступово адаптуватися до них. Таким чином вам доведеться присвятити набагато більше часу для редизайну та ux/ui елементів в ньому, але це буде гарантом щасливих клієнтів та бажаної конверсії.

 

Eлементи дизайну та їх відповідність щодо певних параметрів.

<

Я впевнений, що відповідність сайту до певних параметрів не є новиною для вас. Тим не менш, оскільки ми говоримо про користувацький досвід, ux/ui елементи та конверсію тут, не можу не зауважити, що існує велика кількість незрозумілих веб-сайтів з певними проблемами у користуванні ними.

Відповідність дозволяє веб-сайтам плавно налаштовувати макети відповідно до роздільної здатності екрана, яку переглядає користувач, будь то настільний комп’ютер, планшет або смартфон. Він гарантує, що ваш веб-сайт виглядає і працює чудово на будь-якому пристрої. Статистика показує, що кількість мобільних покупок продовжує зростати. Тому, якщо ваш веб-сайт не підтримує мобільну версію,або має певні баги при відкритті через смартфон, ви можете втратити потенційних клієнтів, які здійснюють покупки в дорозі.

Компанія TemplateMonster готова запропонувати різноманітний функціонал створення сайтів для веб-дізайнерів, як новачків так і професіоналів. Команда ТМ вже більше 15 років виготовляє елементи дизайну інтерфейсів: універсальні набори шрифтів, іконки, мокапи продуктів, бандли для запуску і наповнення сайтів. Все що потрібно для натхнення і роботи справжнього пофесіонала!

Понравилось? Расскажите друзьям: